Vlinders in mijn buik

240215.1240215.2240215.3

Ik ben verliefd. Ik  kan er niet langer omheen. Ik heb echt vlinders in mijn buik. De zon schijnt als ik buiten kom. Ik heb sneeuwklokjes gezien en er zijn zelfs al mooie paarse krokussen opgekomen in onze achtertuin. De vogels fluiten en beginnen hun nesten te bouwen. Zal het dan inderdaad de ontluikende lente zijn? Zoiets alledaags als hormonen of de natuur? Het voelt niet zo. Mijn hart danst en ik heb het eigenlijk vooral als ik naar die twee kleine doerakken van mij kijk. Wat een heerlijke wezentjes. Ja, voor dit ultieme gevoel heb ik het gedaan. Ik moet mezelf inhouden om ze niet de hele dag te knuffelen.
Vandaag reed ik met Jip voorbij het pleintje waar we meestal boodschappen doen. Op de hoek zit een bloemenwinkel met prachtig gekleurde bloemen en leuke snuisterijen. Die passeren we. Aan de achterkant van de winkel rijden we langs de vuilcontainer behorende bij de zaak. Ik trek hem altijd even open. Wie weet zitten er nog bloemen in, die nog een even meekunnen. Altijd leuk. Vandaag was er niets. Helaas, ik wil de bak weer sluiten en dan: “Mama, mama! Die oranje is mooi!” roept Jip blij. Hij staat te springen op zijn loopfiets. Ik wil bijna beginnen over de bruine randjes van de kroonbladeren, maar bijt nog net op tijd op mijn tong. Als hij hem mooi vindt, dan is hij mooi! Ik neem de bloem uit de bak en steek hem door het stuur van zijn fiets. Wat een idylle. We vervolgen onze weg. Jip kan alleen maar naar de bloem kijken. “Mooie bloem hè, mama?” Is het enige wat hij nog twee keer zegt onderweg. Thuis laat hij glimmend van trots de bloem aan zijn  vader zien. Daarna heeft hij zelf bedacht dat hij in het groene vaasje tussen de andere vaasjes in de vensterbank kan. Daar staat hij nu. Als de bekroning van onze liefde. Het is natuurlijk spannend. Maar ik durf het al bijna hardop te zeggen: volgens mij voelt Jip het ook.

2 thoughts on “Vlinders in mijn buik

  1. Mooie woorden.. Zo fijn voor jullie! Wederom herkenbaar ..gelukkig.. ! Vandaag beet liselot in luuks kleine vinger, kon gewoon niet boos worden, voelde eigenlijk vooral liefde.. Bizar maar waar en voelt nog goed ook;-) Geniet ervan!

    • Wauw! Te gek, Marieke! Dat is toch prachtig? Dat is ook wat ze op dat moment het meeste nodig heeft. Blij voor jullie allemaal!

Comments are closed.