Een beetje gek moet je wel zijn

Muis

“Jip, kom nou!” Mirre, Jip en ik staan met de jassen aan en we gaan boodschappen doen. Alles wat ik kan doen, terwijl hij doorspeelt is gedaan. “Mama, ik wil nog even racen met deze twee auto’s.” Inleven dat hij graag nog doorspeelt en dat het zo leuk is met de auto’s, blablabla, in die modus zit ik helemaal niet. De andere optie is een maffe actie uithalen. Ik zak door mijn knieën en kruip over de vloer, terwijl ik overal aan snuffel. Af en toe pak ik iets in mijn beide handen en snuffel ook daar even aan en laat het weer los. “Mama, wat ben je aan het doen?” Ik negeer het, maar beweeg me ondertussen wel naar mijn zoon toe. Als hij de vraag nog een keer stelt zeg ik: “Oh, gelukkig, er is nog een muis hier! Oh, wat fijn zeg! Ik dacht dat ik de enige was. Ik voelde me zo alleen en ik ken hier de weg helemaal niet. Weet jij hoe we buiten komen?” Jip vindt het heel grappig. Omdat hij al op zijn knieën zit, kunnen we op niveau praten. Hij laat zijn autootjes los. “Ja hoor, kom maar!” zegt hij. Voor mij uit kruipt hij van de kamer naar de gang. Ik ga achter het kleine lijfje aan. De voordeur staat al open en Jip gaat als eerste over de drempel, ik volg en dan komt Mirre. Die volgens mij helemaal niets begrijpt van wat er zich rondom haar allemaal afspeelt. “Oh, fijn meneer muis. Eindelijk ben ik weer buiten!” rond ik ons spel af. Als iedereen buiten is, spring ik op. “Hahaaaa,” roep ik enthousiast, “dat was echt leuk zeg!” “Ja!” zegt Jip en hij springt een paar keer de lucht in van blijdschap. Ik doe de voordeur dicht en zet de kinderen op de fiets. “Wanneer gaan we weer muizen spelen, mama?” vraagt Jip. “Uh……,” ik denk even na, “nou misschien wel als er opgeruimd moet worden, want dat kunnen muizen ook heel goed!”

Waarom straffen