De testweek: dag 2

Dag 2 (bege)leiden zonder straf. De ochtend was pittig, maar ging buitengewoon goed. Ik heb Mirre heel  veel lijflijk contact gegeven. Voor mijn gevoel had haar bijten een relatie met het fysiek missen van mij.  Ze heeft geen bijtneigingen gehad deze ochtend, dus dat was top. Jip en Mirre hebben elkaar t  toegeschreeuwd en elkaar geknepen (inmiddels helaas volstrekt normale patronen tussen die twee).  Zonder stemverheffing lukte het mij om ze rustig te krijgen en zelfs om een soort samenspel tot stand te  brengen! Puntje voor mij . Jip heeft voor het eerst ‘ik hou van jou’ tegen zijn zus gezegd en stribbelde  tegen toen ik haar in bed wilde leggen. Normaliter stimuleert hij haar gang naar het ledikant waar  mogelijk (“Mirre moet naar bed” is een gevleugelde uitspraak). “Hè? Is dit al een uitwerking van de  nieuwe methode?” Ik ben verbaasd. Moeilijkste moment: het tractor-moment op de kinderboerderij ->  wild gekrijs omdat ik hem niet meer wilde duwen. Begeleid laten uitrazen werkte uitstekend. Daarna kon  ik hem rustig naar een alternatief bewegen.
Hier ging het mis: het naar huis gaan. Ik ben rustig gebleven toen mijn onstuimige peuter op mij insloeg,  maar ik heb hem uiteindelijk verleid met een koekje dat hij thuis zou krijgen als hij meeging.  Pedagogisch totaal onverantwoord natuurlijk. Geen idee hoe ik hem daar zonder een hoop bombarie mee  had kunnen krijgen, maar wie weet gaat het boek ‘Unconditional Parenting’ mij uitkomst bieden. Ik heb  het vanmorgen besteld (voor elf uur, dus morgen in huis :-D).