De testweek: dag 1

Vol goede moed begin ik vandaag met (bege)leiden zonder straf. Vandaag zie ik Jip en Mirre maar  een paar uurtjes. Dat moet toch lukken? Het gaat meteen al mis als ik de kinderen bij onze  gastouder ophaal. Ik heb Mirre op mijn arm. Mirre bijt mij, ik spreek haar vermanend toe en zet haar  prompt neer op de grond: even negeren! Volgens het consultatiebureau is dit beste maniervan  optreden. Hmmmm…..’s Avonds tijdens het eten belandt Jip na een tweetal mislukte pogingen van  mij om hem ‘recht te laten zitten’ op het ‘strafkrukje’. Weer een moment waarop ik met mijn  onbekwaamheid word geconfronteerd. Hmmm………Dit gaat niet vanzelf. “Hoe zet ik de nieuwe  methode in ten behoeve van een prettige sfeer en een fijn samenzijn met (sociale) regels?” Pffffff….ik  ga eerst ‘de tien manieren’ nog maar eens lezen.